Belladonna logo

Öronakupunktur och NADA

Öron akupunktur / NADA
 
Jag använder mig mycket av öronakupunktur i mina behandlingar för att hjälpa kroppen till avgiftning eller för att lugna kroppen som har varit under stark stress från utmattning, chock eller annan fysisk ansträngning som gjort att man inte orkar återhämta sig. Det kan visa sig som oro, ångest samt sömnstörningar som inte vill ge sig. Ett annat mycket effektivt  behandlingsätt är att behandla ischias, det brukar släppa oftast på första behandlingen. Även andra fysiska problem med rygg, muskler är tacksamt att behandla med akupunktur.
 Då kan öronakupunktur vara ett fantastiskt bra verktyg för att vi har hela kroppens alla organ i våra öron, det är lätt att kunna få den för du kan sitta upp medan du får den samt att du har full rörlighet under tiden du får akupunktur samt att efter avslutad behandling så brukar jag sätta frön eller kulplåster i öronen för att ge fortsatt behandling några veckor framöver.
 
NADA
Är en behandlings form som används mycket inom psykiatrin för att sluta med olika beroenden såsom matmissbruk, svårigheter att gå ned i vikt. Drogavvänjning såsom alkohol, droger, socker,koffein. Genom att ge akupunktur på 5 punkter så hjälper man kroppen till att minska abstinens symtom såsom oro, ångest, samt sug efter droger. Man får även hjälp med avgiftning av kroppen som annars kan ge trötthet,hjärndimma. Problem med mage och tarm såsom förstoppning. Den här formen av akupunktur går även att kombineras som en grupp terapi där fler får hjälp samtidigt och då även kan vara stöd och stöttning till varandra under behandlings perioden. Lämplig behandling kan vara 5-10 behandlingar innan man kan utvärdera resultat. Men de flesta känner effekt redan efter första behandlingarna, med mer motivation, minskat sug samt motivation till att ta tag i sitt beroende.
 
Bild nedan är tagen ur Öronakupunktur av Kajsa Landgren